dimarts, 30 de març del 2010

HEM SEMBRAT GIRASOLS

En Dani de la classe dels Petits Indis feia estona que arreplegava pipes, les llavors del girasol.
Avui les ha duites a l´escola i les ha repartides a la seva classe i a la dels Poriols.
La idea era que cada fillet i filleta sembràs en un test els se
us girasols, cuidar-los i veurer-los créixer a l´escola fins a l´estiu, que serà quan ens els endurem a ca nostra.
Per fer-ho aquest matí ens han ajudat alguns pares i mares. Moltes gràcies a tots.

divendres, 26 de març del 2010

REGAM ELS CARAMEL.LERS

Les vacances de Pasqua s´atraquen i com és costum a la nostra escola, el darrer dia del trimestre floriran els arbres del pati. Hem estat ben enfeinats regant amb aigua i sucre perquè surtin els caramels ben dolços.

dijous, 25 de març del 2010

UN BOCÍ DE LLUNA

Un grup d´animals es plantegen quin gust deu tenir la lluna...
Encara que aquesta és una versió una mica diferent i en castellà, aquest conte que hem treballat amb els fillets i filletes de 3 anys ens recorda la importància de les paraules dolces (per favor, gràcies, ...) i el fet de compartir. També ens demostra que quan ens ajudam les coses ens surten molt millor. No ho trobau?

dimarts, 23 de març del 2010

EN TONEI I LES ESTRELLES

















Els fillets i filletes d'educació infantil hem anat al tea
tre de l'escola gran a veure un espectacle.
En Tonei és un mag que ens ha explicat la història d'un astronauta que viatja en un taxi brillant per l'espai i li passen aventures. En el seu recorregut es troba estrelles de tot tipus.
Mirau com ens ha fet riure una estona amb els seus trucs de màgia!












dissabte, 13 de març del 2010

CREAM UN CONTE

A les classes de 4 anys ens ha visitat Julieta la formigueta. Ens ha contat un conte i l'ha anat dibuixant amb ceres mentre el contava. El conte es diu: LA TORTUGA PORUGA. I comença així...
Hi havia una vegada na Tortu que era una tortuga molt poruga que vivia a la vall. Tenia molta por a la fosca i sempre dormia amb una cuca de llum que li donava claretat en el seu estudi. Na Tortu tenia dos amics, n'Antonio el cranc pelut, i n'Enric l'eriçó, als qui els agradava molt jugar a la platja de la vall. Na Tortu sempre se'ls mirava per la finestra però no hi anava a jugar perquè tenia por. N' Enric cada setmana l'anava a visitar i li contava moltes notícies de la vall. Li va dir que feina poc havia arribat a la platja n'Anna la saragantana perquè volia tranquil·litat i li molestaven les renous del poble de Ciutadella. Na Tortu va pensar que n'Anna era molt valenta i va decidir anar a visitar-la. Va caminar fins la caseta on vivia n'Anna devora les roques, va passejar per la platja, es va banyar a la mar, va prendre el sol amb n'Anna i es van fer amigues. Després na Tortu va anar a visitar n'Enric l'eriçó però, com que les tortugues són lentes, prest es va fer de nit i la foscor la va espantar. Tenia por dels monstres però sabia que els monstres no existeixen. De les ombres va sortir na Julieta la formigueta i li va dir que no ha de tenir por perquè la nit és bona i ens ajuda a relaxar, somiar i descansar. Na Julieta va acompanyar na Tortu a ca n'Enric i van disfrutar de la lluna i les estrelles. N'Enric va estar molt content i les va convidar a sopar. Més tard les va acompanayar a ca seva. S'ho van passar molt bé, i...a partir d'aquest dia tan llarg i agradable na Tortu mai més va tenir por i va dormir sempre amb el llum apagat.
La història us ha agradat?
Tots els fillets i filletes l'han escoltada amb molta atenció i després han dibuixat el personatge o personatges que més els ha agradat. Ha estat molt agradable i ens ho hem passat molt bé!



divendres, 12 de març del 2010

DICCIONARI AUDIOVISUAL DEL SISTEMA SOLAR

Si voleu repassar una miqueta el tema del planetes podeu fer-ho d´aquí mateix.

dijous, 4 de març del 2010

L'ELECTRICISTA I EL FUSTER

Les classes de 4 anys hem rebut les darreres visites de les persones que intervenen en la construcció d'una casa: l'electricista i el fuster. Ens han explicat la seva feina, les eines, materials que utilitzen... i ens han fet un petit regal per entretenir-nos a casa. Ens ha agradat molt!!!





dimarts, 2 de març del 2010

PUNT VERD

Ja fa temps que l´ecola sóm un centre ecoambiental, però no n´ haviem parlat tots junts .
Per aquest motiu dijous vam instal-lar el PUNT VERD.
Varen anar tots a l´entrada i cada nivell ens va explicar que podem fer per contribuir a la conservació del medi ambient.
Els filets/es de tres anys ens varen dir que no hem de malgastar l´ aigua ja que és un recurs escàs i molt valuós, de manera que quan ens rentem les mans hem de fer-no intentant gastar poca aigua.També convé agafar un tros de paper molt curt i no llarg, per evitar consumir-ne molt, ja que d´açò depèn conservar més temps els arbres i boscos.


Els fillets/es de quatre anys comentaren que, per dur el berenar ho fan dins una fiambrera de plàstic i sempre duen la mateixa, de manera que no empren ni paper ni bosses de plàstic.


També ens explicaren com hem de reciclar:
Contenidor blau: cartró, paper…
Contenidor groc: envasos, plàstic...
Contenidor verd: vidre...
Contenidor vermell: deixalles ogàniques...

Els fillets/es de cinc anys primer exposaren que hem d´estalviar llum, es a dir energia, i per açò sempre cal apagar bombilles o tot tipus d´aparells quan no els feim servir. També hem d´intentar conservar les coses en bon estat i no haurem de comprar-ne tantes vegades. Així ens mostraren que hem de tractar de bé els jocs de la classe i del pati.

Si feim totes aquestes coses ajudarem a les Tres Erres: reduir, reutilitzar i reciclar que en definitiva serà el que ens permetrà disposar de més temps del nostre Planeta Terra. Crec que tothom ho va entendre, ara cal posar-ho en pràctica ja que tots tenim el deure de conservar-lo sense degradar-lo.