divendres, 28 de maig del 2010

EL FABIOLER


El fabioler ens ha tornat a visitar a l'escola i li hem explicat totes les sortides que hem fet i el què hem après sobre les festes de Sant Joan. Li ha agradat molt i ens ha regalat una sonadeta de fabiol que ens ha emocionat. També ens ha dit que, si pot, un dels darrers dies d'escola vindrà amb la somereta i algun cavall. Moltes gràcies per tot Sebastià!!!

dijous, 20 de maig del 2010

FEIM MACARRONS

Avui matí han vingut s´àvia i sa mamà de na Susi. Ens han mostrat com es feien es macarrons de Sant Joan i després tots n´hem fet un. Per coure hem anat a s´escola grossa i ens ha agradat molt veure com creixien dins el forn. Ha estat una experiència ben divertida, que per acabar, hem anat a contar al altres fillets i filletes de l´escola.











Si teniu ganes de fer-ne, els ingredients són aquests:
- 400 grams de sucre en pols.
- 1 blanc d´ou.
- 6 gotes d´essència d´anís.

Aquest serà el resultat.:

dimarts, 18 de maig del 2010

UNA COTXERIA DE SANT JOAN

A ca na Júlia Pons els agraden molt els cavalls i Sant Joan, i tenen una cotxeria plena de coses típiques: carotes, astes, cartells, una bandera... i avui ens ho han mostrat.
I també ens han fet un regal: una aluda plena de confits.
Moltes gràcies per tot!

dissabte, 15 de maig del 2010

LES FERREDURES DELS CAVALLS

Per Sant Joan, els cavalls s'han de ben preparar per sortir a ses festes. Escoltau amb atenció i sabreu com ho fan.

divendres, 14 de maig del 2010

PELL DE S'HOMO DES BE

Avui ha vingut a l'escola el pare d'una filleta que va ser s'homo des be fa 17 anys. Ha portat a les classes la pell de be que va dur posada aquell dia tan especial i també la visera. Ens ha agradat molt la seva visita!

dijous, 13 de maig del 2010

ENTRADA DELS CAIXERS A SANT JOAN DE MISSA

Quan vam anar a St Joan de Missa ens van explicar que per entrar a l'ermita, els caixers i cavallers tenen un ordre establert: es posen en dues files i van entrant des dels més vells fins els més joves. Noltros vam voler imitar-los i així és com ho vam fer:

dimecres, 12 de maig del 2010

L´EXCURSIÓ A SANT JOAN DE MISSA


Avui a la fi el bon temps ha permès que féssim l´excursió a Sant Joan de Missa. Hi hem anat tots els fillets i filletes de l´escola carregats amb motxilles, gorres, alguna bandera de Sant Joan, un tambó, un fabiol i sobre tot, moltíssima il.lusió. Allà ens esperava el papà de´n Joan i en Pere que ens ha explicat què passa en aquesta ermita el dissabte de Sant Joan: com entren els cavallers ordenats en fila, on descansen i beuen els cavalls, la missa que s´hi celebra, els ciris que es regalen, com es saluda a la imatge de Sant Joan amb la bandera, etc...


Després hem fet de cavallers imitant com entren en fila i el gest que es fa amb la bandera. Els fillets i filletes de cinc anys han fet un dibuix al natural mentre els altres berenaven. Fins i tot hem pogut gaudir d´una estona de joc!































dimarts, 11 de maig del 2010

AJUNTAMENT, CATEDRAL I ES PLA




Seguim estudiant Sant Joan i...avui, els fillets i filletes de 4 i 5 anys hem anat a l'Ajuntament de Ciutadella on ens esperava l'alcaldesa per explicar-nos el que es fa a l'Ajuntament el dia des be i també la funció de l'alcaldesa a la convidada el dia de Sant Joan. Hem entrat al saló gotic i també hem pogut mirar des del balcó on l'alcaldesa parla amb el caixer senyor. Quan hem acabat la visita ens han regalat un pin de l'Ajuntament. Després els fillets i filetes de 5 anys han anat al pla on un pare els ha explicat el què es fa en aquest lloc i els ha mostrat una vidriola amb la que rompen les carotes i una cullera de plata que reben els cavallers com a premi quan han fet les corregudes. Els fillets i filletes de 4 anys hem quedat dalt es passeig des born i hem dibuixat l'Ajuntament i la piràmide. Després hem anat a la Catedral on en Gerard, el capellà, ens ha fet una explicació del que es fa a la missa dels caixers el dia de Sant Joan, inclús ha fet el mateix gest que fa el fabioler amb la bandera. Els nostres alumnes han pogut seure a les cadires on seuen els cavallers durant la missa.
Ha estat un matí ben entretingut i hem après moltes coses!
(Clicau damunt l'altaveu i sentireu musiqueta mentre veieu les fotos)





divendres, 7 de maig del 2010

VISITA DEL CAIXER FADRÍ

Avui ha vingut el caixer fadrí a l'escola per explicar-nos la vestimenta i complements que duen els caixers i cavallers de les nostres festes (capell de teula o guindola, corbatí, camisa, jaleco, faldes, calçons, polaines o botes, espasí, fuet, mocador blanc...) i també els adornos del cavall (buldrafa, galtes, flocs de sa coa, estel...). Tots i totes l'hem escoltat amb molta atenció i esperam veure'l ben vestit i amb sa bandera per Sant Joan!!!